'Guldar Domatesi' İçin Coğrafi İşaret Adımı

Bingöl Üniversitesi Tarımsal Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürlüğü, Ziraat Fakültesi ve Bingöl İl Tarım ve Orman Müdürlüğü’nün yürüttüğü ‘Guldar’ domatesi için coğrafi işaret alınmasına yönelik çalışma kapsamında Ziraat Fakültesinde domates tat testi gerçekleştirildi.

Proje hakkında bilgi veren Tarımsal Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü Doç. Dr. Nusret ÖZBAY, yerel tohumların kayıt altına alınması ve korunmasının önemli olduğunu, bu bağlamda yürütülen Guldar domatesi ile ilgili arazi ve laboratuvar çalışmalarının devam ettiğini ifade etti. Özbay, Bingöl İl Tarım ve Orman Müdürlüğü ile birlikte, Bingöl ile özdeşleşen Guldar domatesi için coğrafi işaret alınması noktasında girişimlerin başlatılacağını da ifade etti.